Bílé bavlněné povlečení lifestyle photo hygge - Nábytek STYL Turnov
Blog
Léňa  

Novinky ve STYLu

Nový rok, nový začátek, novinky ve STYLu!
#novinkyvestylu #novaspoluprace #ceskyvyrobce #topkvalita #originalniprodukty
Hned od začátku roku se činíme a přinášíme Vám první novinky roku 2022 – s radostí Vám oznamujeme, že jsme v lednu navázali spolupráci s firmou @povleceni_nelly, která je českým výrobcem luxusního ložního prádla, ručníků, osušek a utěrek ze 100% přírodních materiálů, jako jsou LEN, TENCEL nebo BAVLNA. Nově je nyní najdete u nás na e-shopu i na prodejně v Turnově.

Všechny ty nádherné kousky ručně šijí tady v ČR, můžeme Vám tedy zaručit prvotřídní kvalitu a rychlé dodání (2-3 dny). Velká pecka je taky to, že jejich látky se pyšní certifikátem OEKO-TEX, který dokazuje nezávadnost látek i barviv. Jsou tedy vhodné i pro miminka a dětí do 3 let.

Jako bonus v této firmě pracují skvělí lidé, se kterými jsme si od začátku sedli. Svou práci milují, dělají ji opravdu skvěle a my jsme moc rádi, že je můžeme přivítat v týmu našich obchodních partnerů.

S jakými materiály pracují

 

LEN

Mezi ty nejlepší vlastnosti, díky kterým je len tak oblíbený, patří jednoznačně jeho prodyšnost. Je vzdušný a pojme poměrně veliké množství vlhkosti, pokud si tedy do ložnice vyberete lněné povlečení, bude se Vám v něm krásně spát. U lněného ložního prádla taky nemusíte přemýšlet nad ročním obdobím. Len je skvělým vodičem tepla, takže podpoří přirozenou termoregulaci Vašeho těla. V létě Vás ochladí a v zimě příjemně zahřeje. Lněné povlečení si tedy můžete užívat po celý rok.

Len je hypoalergenní, velmi dobře odolává plísním, pylům a různým pachům. Lněné povlečení je tak skvělou volbou pro astmatiky, alergiky a lidi s respiračními či kožními problémy. Pokud navíc budete při praní lněného povlečení dodržovat prací pokyny, vydrží Vám dlouhá léta.

Lněné povlečení, které máme v nabídce, je vyráběno z tzv. sanforizované lněné látky. Taková látka je již předsrážená a při dalším praní se Vám už více nesrazí (mírné sražení je samozřejmě možné stejně jako u jiných látek při praní na vyšší teploty nebo vyvářce).

Lněné povlečení lifestyle photo - Nábytek STYL Turnov

TENCEL

Tencel je látka, která se vyrábí výhradně ze dřeva eukalyptu, je tedy 100% přírodní a vyrábí se tzv. „eko-režimu„. Tencel je aktuálně jeden z nejžádanějších a nejluxusnějších materiálů pro výrobu ložního prádla. Saje lépe než bavlna, je měkčí než hedvábí a chladivější než len.

Jelikož se tencel vyrábí z eukalyptového dřeva, vyniká také těmi nejlepšími vlastnostmi této léčivé dřeviny. Je příjemný na omak, dobře saje a odvádí vlhkost. Má výborné antibakteriální účinky a je vhodný pro osoby s citlivou pokožkou. Díky tomu, že je vlhkost absorbována do vlákna a následně rychle vyloučena ven, nedochází k nežádoucímu zadržování vlhkosti uvnitř tkaniny ani na jejím povrchu. Zamezí se tím jak nepříjemnému pocitu, tak i množení bakterií. Jelikož při výrobě byly použity pouze přírodní materiály, eliminace bakterií probíhá bez použití chemikálií. Právě díky tomu se hodí i pro malé děti, starší osoby, alergiky i velmi sensitivní jedince.

Díky úplné ekologické rozložitelnosti je tencel velmi šetrný k životnímu prostředí.

Tencel povlečení - eucalyptus in glass vase in white bedroom - Nábytek STYL Turnov

BAVLNA

Pro výrobu povlečení používá tato firma ty nejkvalitnější vlákna z prověřených zdrojů, čímž zajišťuje opravdu velmi vysokou kvalitu.

Bavlna je lehká, vzdušná a velmi příjemná na omak – ideální vlastnosti pro výrobu povlečení. Výborně absorbuje vlhko a zůstává na dotek suchá, což oceníte zejména v letních měsících. Vydrží mnoho praní a neubere jí to na jemnosti. V naší nabídce na e-shopu najdete tu nejkvalitnější bavlnu se saténovou úpravou, díky níž povlečení získá přirozeně lesklý povrch a stává se pevnějším.

Bavlněné povlečení můžete sušit v sušičce na prádlo, doporučujeme však zvolit šetrnější program s nižšími otáčkami. Jedná se o přírodní materiál, který má přirozené sklony k mačkání a tak se pro dosažení dokonale uhlazeného vzhledu bez pomoci žehličky neobejdete. Protože bavlna není náročná na údržbu a je alkalická, snese bez problému i praní v mýdle. Aviváž naopak vlákna „ucpává“ a tak její použití moc nedoporučujeme. Chcete-li, aby bylo povlečení měkké i bez použití aviváže, můžeme doporučit do dávkovače přidat „malého panáka“ octa. Je to trik, který používaly už naše babičky a funguje skvěle.


Bílé bavlněné povlečení lifestyle photo hygge - Nábytek STYL Turnov

Tím to ani zdaleka nekončí!

Kromě prostěradel a povlečení máme v nabídce také lněné plédy, kuchyňské utěrky a bavlněné osušky a ručníky. Dále pro Vás připravujeme novinky jako prostírání a běhouny na stůl. Určitě se tedy máte na to těšit! Tak nás nezapomeňte sledovat na našem Facebooku nebo Instagramu, ať Vám žádné novinky neuniknou.

book cover mockup for Nábytek STYL Turnov

Vyberte si vybavení svého domu, bytu či zahrady kdykoli a z pohodlí domova

Navštivte náš e-shop a vyberte si ze stovek produktů pro Vaši domácnost, zahradu, balkón či terasu

Vyrazit nakupovat >>